nieuws

Gemeente kiest contractpartij voor Smakkelaarsveld

Business

De gemeente Utrecht heeft een voorlopige winnaar geselecteerd voor het Smakkelaarsveld in Utrecht. De architectenbureaus Studioninedots en ZUS, projectontwikkelaar Lingotto, ingenieursbureau Arup en vastgoedbedrijf VKZ moeten het gebied nieuw leven inblazen.

Gemeente kiest contractpartij voor Smakkelaarsveld

Op het Smakkelaarsveld zal wonen samengaan met groen. Ook wordt de Leidse Rijn doorgetrokken. In de zomervakantie vindt de definitieve gunning plaats en daarna wordt het plan bekend.

Het Smakkelaarsveld is een van de meest besproken plekken in het Utrechtse stationsgebied – waar ooit de Bieb++ zou komen. De projectontwikkelaar spreekt in een persbericht over een plek waar de meeste mensen nu zo snel mogelijk langslopen. “Maar dat wordt binnenkort anders. Met het plan wordt het Smakkelaarsveld weer verbonden, hersteld en krijgt het gebied weer betekenis.”

Het plan wordt na de zomervakantie onthuld op de locatie zelf. Naar verwachting wordt het Smakkelaarsveld in 2022 opgeleverd. Momenteel zijn er al werkzaamheden voor de aanleg van het definitieve fietspad en de definitieve busbaan. Deze komen naast elkaar aan de rand van het Smakkelaarsveld tussen de Vredenburgknoop en de Leidseveertunnel.

Bron: Vastgoedmarkt.nl // Utrecht.nieuws.nl

Lees ook de ontwikkelingen rond de Bieb++

 

 

Reageer op dit artikel