nieuws

MVRDV opent kantoor in Parijs

Business

MVRDV opent kantoor in Parijs
Spaces Réaumur

MVRDV-oprichters Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries kondigen de opening aan van een nieuw kantoor in Spaces Réaumur, Parijs.

Frankrijk is een belangrijke markt geworden voor MVRDV. In vijftien jaar tijd realiseerde het Rotterdamse architectenbureau verschillende projecten in Frankrijk waaronder de Pushed Slab (2014) in Parijs, de transformatie van de Teletech Campus (2012) in Dijon. In 2009 nam MVRDV, in samenwerking met ACS en AAF, de uitdaging aan van de toenmalige president Nicolas Sarkozy om een masterplan te bedenken voor Parijs en zijn buitenwijken. Dat resulteerde in Grand Paris, een visie voor 2030.

MVRDV Projecten Parijs

01. l’Ilot de l’Octroi, Rennes 02. Gaité-Montparnasse, Paris 03. Part-Dieu, Lyon 04. l’Ilot Queyries, Bordeaux Beeld: MVRDV, Unibail

Ook 2018 wordt druk gewerkt in Frankrijk, zo is een start gemaakt met de reconstructie van winkelcentrum Part-Dieu in Lyon en met de uitgebreide renovatie van de winkelcentrum Gaite-Montparnasse in Parijs waarvoor een bijzondere gevel en verbinding met straat, bibliotheek en station werden bedacht. Voor Bordeaux en Rennes ontwierp MVRDV appartementencomplexen die beide gelegen zijn aan het water. De bouw van Maison du Projet in Bordeaux en Ilot l’Octroi in Rennes zal later dit jaar aanvangen.

Winy Maas: We wilden onze liefde voor Frankrijk bestendigen door onze aanwezigheid in Parijs

Door naast het hoofdkantoor in Rotterdam en een kantoor in Shanghai ook een kantoor in Parijs te openen, wil MVRDV zijn aanwezigheid in Frankrijk versterken en zorgen voor een stevige basis voor toekomstige opdrachten. Het nieuwe kantoor zal onder leiding staan van architect Bertrand Schippan, die betrokken was bij verschillende Franse projecten, en bevindt zich vlakbij de bekend Marché de Montorgueil in een zes verdiepingen tellend art nouveau-gebouw uit 1905 dat werd ontworpen door Gustave Eiffel.


Resultaten voor ‘mvrdv’

Reageer op dit artikel