nieuws

Hans van der Heijden kandidaat Londense woningbouw

Business

Hans van der Heijden kandidaat Londense woningbouw
HvdH_Adup_Londense Woningbouw

Het Architecture Design Urbanism Panel (ADUP) heeft de Amsterdamse architecten Hans van der Heijden aangewezen als voorkeurskandidaat voor alle gesubsidieerde woningbouw in Londen. Met elf andere bureaus maakt het deel uit van een pool architectenbureaus waaruit opdrachtgevers zonder aanbesteding kunnen kiezen.

De selectie vond plaats na twee selectieronden. In de tweede ronde werd aan de deelnemende bureaus gevraagd om een visie te leveren op de verstedelijkingsmogelijkheden die ontstaan door grote winkelterreinen te combineren met wonen. In samenwerking met de lokale stedebouwkundige en woningbouwdeskundige Karin Templin ontwikkelde Hans van der Heijden een Huis-met-veel-deuren voor Kent Road. Grote retaileenheden vormen samen met grondgebonden woon-werkwoningen en flexibele casco’s een straatgericht type dat in beginsel herhaalbaar is. De typologie is afgeleid van historische woon-werkwoningen in Venetië en Londen.

HvdH_Adup_Londense Woningbouw

Hans van der Heijden reageert blij op deze benoeming. ‘De keuze van ADUP is een opsteker voor onze internationale ambities. Wij zijn het enige buitenlandse bureau op de lijst. Op dit moment wordt in Londen onvergelijkbaar veel betere woningbouw gerealiseerd dan in Nederland. Het is goed om te merken dat wij juist daar herkend worden als woningbouwexpert.’


Resultaten voor ‘Hans van der Heijden’

 

Reageer op dit artikel