nieuws

Vijf nieuwe partners voor KCAP Architects&Planners

Business

Xavier Blaringhem, Jeroen Dirckx, Anouk Kuitenbrouwer, Edward Schuurmans en Renske van der Stoep zijn aangesteld als nieuwe partners van KCAP Architects&Planners. Samen met de bestaande partners Kees Christiaanse, Ruurd Gietema, Irma van Oort en Ute Schneider leiden zij nu het bureau.

Sinds de oprichting in 1989 kenmerkt KCAP Architects&Planners zich als een interdisciplinair ontwerpbureau op het gebied van architectuur, stedebouw en landschapsontwerp. Het bureau verwierf bekendheid met de ontwerpen voor het Wijnhaveneiland in Rotterdam, Hafencity in Hamburg en het structuurplan voor het Olympisch Park in Londen. Ondertussen is KCAP uitgegroeid tot een internationaal ontwerpbureau met vestigingen in Rotterdam, Zürich en Shanghai.

Afgelopen jaar ontving Kees Christiaanse, oprichter van KCAP, nog de ARC17 Oeuvre Award voor zijn eigenzinnige visie op de stad en unieke manier van werken. De jury prees destijds de manier waarop KCAP de complexiteit van de opgave weet te doorgronden. Daardoor ontstaan projecten die de bestaande stad weten te verzoenen met het gewenste hedendaagse comfort.

Met de benoeming van de nieuwe partners wil KCAP haar rol in de toekomst bestendigen. Het bureau ziet de benoeming als een belangrijke stap in het huidige transitieproces.

Vijf nieuwe partners

Xavier Blaringhem werkt sinds 2004 bij KCAP, eerst in het kantoor te Rotterdam en sinds een aantal jaren in Zürich. Hij is betrokken bij projecten op het gebied van stedenbouw en architectuur in Zwitserland en Frankrijk gericht op de uitbreiding van de activiteiten van KCAP in Franstalige landen. Daarnaast doceert hij aan de ENSAS architectuurschool in Straatsburg.

Jeroen Dirckx werkt sinds 2005 vanuit het kantoor in Rotterdam als conceptueel ontwerper en projectmanager van complexe stedenbouwkundige opgaves. Met een ontwerp-gestuurde aanpak leidt hij processen met multidisciplinaire teams, meervoudig opdrachtgeverschap en participatie. Hij heeft een bijzondere affiniteit met duurzame gebiedsontwikkeling.

Xavier Blaringhem, Renske van der Stoep, Jeroen Dirckx, Edward Schuurmans en Anouk Kuitenbrouwer zijn de nieuwe partners van KCAP Architects&Planners, beeld Daniela Valentini

Xavier Blaringhem, Renske van der Stoep, Jeroen Dirckx, Edward Schuurmans en Anouk Kuitenbrouwer zijn de nieuwe partners van KCAP Architects&Planners, beeld Daniela Valentini

Anouk Kuitenbrouwer werkt sinds 2006 bij KCAP waar zij vanuit het kantoor in Zürich verantwoordelijk is voor stedenbouwkundige projecten in Zwitserland en Europa. In haar werk verbindt Anouk ontwerp met strategie. Ze heeft een sterke expertise in de stedelijke ontwikkelingen rond vervoersknooppunten en luchthavens met een focus op het ontwerp van openbare ruimte.

Edward Schuurmans werkt sinds 2013 vanuit het kantoor in Rotterdam aan architectuuropgaves en aan projecten op de scheidslijn van architectuur en stedenbouw. Hij voelt zich thuis in complexe binnenstedelijke transformatie- en intensiveringsopgaves. Hierin streeft hij naar de realisatie van toekomstbestendige plannen die genereus zijn voor iedereen.

Renske van der Stoep versterkt sinds 2016 het team van KCAP vanuit het kantoor in Rotterdam, waar ze continue op zoek is naar vernieuwing, innovatie en verbindingen op verschillende schaalniveaus. Ze werkt aan zowel Nederlandse als internationale ontwerpopgaves vanuit een heldere en conceptuele benadering.

Lees ook

Reageer op dit artikel