nieuws

Don Murphy aangesteld als supervisor architectuur en stedebouw Schiphol

Business

Don Murphy (52) is de nieuwe supervisor architectuur en stedenbouw van Schiphol. Met deze aanstelling volgt de oprichter van VMX Architects Liesbeth van der Pol op. Murphy is op 1 januari in dienst getreden.

Don Murphy aangesteld als supervisor architectuur en stedebouw Schiphol
Foto: Schiphol

De architect moet de ruimtelijke kwaliteit van en samenhang tussen alle gebouwen op het grondgebied van Schiphol bewaken, zoals openbare ruimtes en de terminal.

Murhpy’s werkzaamheden bestaan onder meer uit architectenkeuze en het begeleiden van architecten bij het ontwerp van nieuwe gebouwen. Ook keurt hij bouwplannen welstandelijk voor Gemeente Haarlemmermeer. Hij gaat nauw samenwerken met de architecten voor de terminal, Jan Benthem en Kees Kaan, en de ontwerper van de openbare ruimte,  landschapsarchitect Adriaan Geuze.

“Als onafhankelijke inspirator en kritisch denker ga ik mij vol overtuiging en enthousiasme inzetten om de ruimtelijke kwaliteit en architectonische samenhang van Schiphol te bevorderen en vernieuwen. Het is voor mij een grote uitdaging om de transparantie, ervaring en gebruiksvriendelijkheid voor alle gebruikers van Schiphol te waarborgen”, aldus Murphy.

GA Terminal Schiphol Oost VMX Architects Foto Jeroen Musch

GA-Terminal Schiphol Oost. Foto Jeroen Musch

Als architect was Murphy al langer aan Schiphol verbonden. Zo tekende hij voor de nieuwe General Aviation terminal op Schiphol-Oost.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Resultaten voor ‘Schiphol’

Reageer op dit artikel