nieuws

Space Encounters is ‘toptalent in architectuur’

Business

Space Encounters is ‘toptalent in architectuur’
Joolz HQ van Space Encounters. Het bureau sleepte in 2016 een nominatie voor de ARC16 Interieur in de wacht

Het Amsterdamse bureau Space Encounters is de winnaar van de eerste editie van de Next Step Award, een initiatief van de BNA en ontwikkelaar Synchroon. Zij willen met de verkiezing jonge, ondernemende architecten helpen bij de ‘volgende stap’ in hun carriere.

De drie genomineerde bureaus werden geselecteerd op basis van een recent gerealiseerd project: Space Encounters met (de transformatie van een machinefabriek tot) het hoofdkantoor van kinderwagenproducent Joolz in Amsterdam Noord, Marc Koehler met zijn Superlofts-woongebouw in de Amsterdamse Houthavens, en De Kort Van Schaik Architecten met een ontmoetingscentrum in het Belgische Moorsel.

De bureaus kregen een jaar lang begeleiding, en presenteerden zich op verschillende evenementen. Winnaar Space Encounters ontvangt 10.000 euro, een serie adviesgesprekken met toparchitecten, onder wie Francine Houben (Mecanoo) en Adriaan Geuze (West 8), plus een opdracht van Synchroon voor de herontwikkeling van de Snorfabriek in Utrecht, waar de prijs donderdag werd uitgereikt.

Lees verder bij de bron

Lees ook

Reageer op dit artikel