nieuws

Intreerede Markus Appenzeller aan Academie van Bouwkunst Amsterdam

Business

Markus Appenzeller, directeur bij MLA+, is benoemd tot hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst. Hij volgt Arjan Klok op, die na vijf jaar afscheid neemt.

Intreerede Markus Appenzeller aan Academie van Bouwkunst Amsterdam
Markus Appenzeller

Markus Appenzeller (1972) is opgegroeid in Duitsland en studeerde in Stuttgart en Chicago. Sinds 2001 is hij werkzaam in Nederland, onder andere bij OMA en KCAP Architects&Planners. In 2012 richtte Appenzeller samen met Gerard Maccreanor and Richard Lavington MLA+ op. Het bureau is betrokken bij diverse architectuur- en planningsopgaven in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Lees ook: MLA+ wint prijsvraag Shenzhen Bao’an G107

Markus Appenzeller is betrokken geweest bij het ontwerponderwijs van The Berlage, de Urban Transformation School in St. Petersburg en de Moscow School of Architecture. Vanaf het studiejaar 2017-2018 is hij nu benoemd tot hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst.

De intreerede, met de titel ‘Main route, side paths’, vindt plaats op donderdag 9 november om 20.15 uur. Aanmelden kan via avb-webredactie@ahk.nl

Lees ook: Markus Appenzeller naar Maccreanor Lavington Architecten

Reageer op dit artikel