nieuws

Maak kennis met de jury van de ARC17 Jong Talent Award

Business

De ARC17 Jong talent Award wordt jaarlijks uitgereikt aan veelbelovende jonge ontwerpers onder de 35 jaar, met een vernieuwende visie op vakgebied, samenleving en ontwerp, én met een buitengewone bijdrage aan het beroep in de eerste fase van hun architectonische carrière.

Maak kennis met de jury van de ARC17 Jong Talent Award

De redactie van de Architect nodigt architecten en opdrachtgevers uit om hun helden van morgen aan te melden. Jonge Talenten kunnen ook zichzelf aanmelden onder vermelding van een of meerdere referenties. Iedere ontwerper die op 1 september 2017 35 jaar of jonger is, kan meedingen naar de prijs. Voorwaarde is dat je afgestudeerd bent aan een erkende ontwerpopleiding.

De genomineerden worden in september 2017 uitgenodigd voor een gesprek met de jury. ​Op basis van dit gesprek, online stemmen, samen met de eerdere voordracht en statements, wijst de jury de winnaar van ARC17 Jong Talent Award aan. De jury van de ARC17 Jong Talent Award bestaat uit Reimar von Meding, KAW- voorzitter, Job Floris, Monadnock, Alijd van Doorn, ABT, Koj Konings, Woonbedrijf Eindhoven en Marieke Giele, de Architect – secretaris.

def_Reimar_von_Meding.jpg

Reimar von Meding, (voorzitter), algemeen directeur KAW

Reimar von Meding (KAW) van oorsprong Duitse architect besloot na zijn studie architectuur aan de technische universiteit Delft een carrière in Nederland op te bouwen. Vanuit zijn overtuiging dat ‘goed wonen’ een basis is voor een beter leven, richt hij zich op het ontwerpen van sociale woningbouw van hoge kwaliteit.

Aleid-van-Doorn Jury ARC17 Jong Talent Award

Alijd van Doorn, ontwerpmanager ABT

Alijd van Doorn studeerde af bij de afdeling Management in the Built Environment aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Sindsdien heeft ze zich breed ontwikkeld binnen het vakgebied. Haar focus ligt op het samenbrengen van management en architectuur. Na een lange periode van zelfstandig ondernemerschap combineert Alijd momenteel haar werk als ontwerpleider bij ingenieursbureau ABT met onderwijs aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam. In de Architect publiceert zij sinds 2009 over ontwikkelingen in het vakgebied met een focus op ondernemerschap voor architecten.

Job-Floris ARC17 Jong Talent Award

Job Floris, architect en mede-oprichter Monadnock

Job Floris is architect en mede-oprichter van Monadnock. Hij behaalde in 2004 zijn master-degree architectuur aan de Rotterdamse Academie Van Bouwkunst, aansluitend op zijn
studie architectonisch ontwerpen aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost in Breda. Zijn eerste ervaringen bij een architectenbureau deed hij op tijdens zijn stage bij Christian Kieckens Architects in Aalst. Daar was hij als assistent-ontwerper betrokken bij Interieur Kortrijk en een tentoonstellingsontwerp voor de Singel te Antwerpen.

Job verdiepte zijn ervaringen in Vlaanderen door van 1998 tot 2000 werkzaam te zijn bij Architectenbureau Poulissen & Partners in Antwerpen. Als ontwerper was hij daar betrokken bij de realisatie van de Tachkemonischool en twee woongebouwen, alle drie gesitueerd in Antwerpen. In 2000 keerde Job terug in de Nederlandse praktijk om tot 2006 als project-architect bij bureau Rapp+Rapp te werken. Gedurende deze periode was hij onder andere betrokken bij het ontwerp en de realisatie van het centrumplan in Ypenburg, een grootschalig ensemble van woon- en winkelgebouwen, en het kantoorgebouw voor Sociale Zaken in Rotterdam. Job publiceert over architectuur in diverse tijdschriften en is vanaf 2008 redacteur van OASE Journal for Architecture. Sinds 2006 vervult hij diverse gastdocentschappen aan architectuuropleidingen in binnen- en buitenland. In 2010 is Job aangesteld als coördinator van de Master-course Architectuur aan de Rotterdamse Academie Van Bouwkunst.

Koj-Koning ARC17 Jong Talent Award

Koj Koning, volkshuisvester Stichting Woonbedrijf Eindhoven

Koj Koning (Odijk, 1967) studeerde Sociale Geografie, universiteit Utrecht en is sinds 2004 werkzaam bij Woonbedrijf. ‘Als districtsmanager Stratum ben ik, samen met mijn team van 14 medewerkers, integraal verantwoordelijk voor de verhuur, het beheer, de ontwikkeling en de toekomstvisie voor de circa 3000 woningen in dit deel van Eindhoven. Wijkaanpak, sloop-nieuwbouw, herbestemming, renovaties, en herontwikkeling, valt daar allemaal binnen. Daarnaast ben ik voor Woonbedrijf eerste aanspreekpunt voor het (beleids)onderwerp Veiligheid.’

Marieke Giele ARC17 Jong Talent Award

Marieke Giele, (secretaris), vakredacteur de Architect

Marieke Giele (1993) werkt als vakredacteur bij de Architect en studeert Architectuur aan de TU Delft. Een deel van haar studie volgde ze aan de TU Graz in Oostenrijk.
Daarnaast liep zij stage op de redactie van de Architect en bij KCAP Architects&Planners.

De vijf genomineerde jonge architecten worden via de website van de Architect bekend gemaakt. jonge talenten worden tevens voorgesteld aan het grote publiek via de diverse kanalen van de Architect.

De ARC17 Jong Talent Award is een initiatief van de Architect

 

Reageer op dit artikel