nieuws

Inschrijving International Velux Award 2018 gestart

Business

Architectuurstudenten krijgen dé kans om hun talent aan de wereld te tonen. Zij kunnen zich sinds deze maand inschrijven voor de Internationale VELUX Award 2018. Het thema is ‘het daglicht van morgen’. Om kans te maken op de award moeten studenten laten zien hoe daglicht slimmer te gebruiken is in gebouwen en leefomgevingen.

Inschrijving International Velux Award 2018 gestart

Velux doet met de International Velux Award (IVA) nadrukkelijk een oproep aan architectuurstudenten wereldwijd. Zij kunnen bij deelname kiezen tussen twee categorieën. Daylight in Buildings richt zich op projecten die laten zien hoe daglicht slimmer te benutten is in gebouwen. De categorie Daylight Investigations focust op onderzoek naar cruciale factoren voor de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Denk aan de fysieke eigenschappen van daglicht en nieuwe constructiematerialen.

International Velux Award 2018

Winnaar Daylight in Buildings 2016: Kwang Hoon Lee, Hyuk Sung Kwon, Yu Min Park uit Korea

Inschrijven voor de International Velux Award 2018

De inschrijvingsperiode voor de IVA loopt tot 1 april 2018. Studenten kunnen hun projecten tot 15 juni 2018 indienen. Alle inzendingen worden in juni 2018 beoordeeld door een vakkundige jury van internationaal erkende architecten en bouwkundig experts. Elke deelnemende student moet bij zijn project begeleiding krijgen van een tutor. Bij winst krijgen beiden de award en een prijs. De bekendmaking van de winnaars is in oktober 2018.

De IVA, een tweejaarlijkse award voor de beste concept projecten in de architectuur, is sinds de eerste editie in 2003 uitgegroeid tot de grootste competitie in zijn soort. Met de award wil VELUX architectuurstudenten laten nadenken over daglicht als belangrijkste bron van energie en licht. Maar liefst 4.500 studenten uit meer dan zestig landen deden tot op heden aan de IVA mee.

International Velux Award 2018 van start

Het overzicht van alle winnaars, meer informatie over de award en uitleg over registratie en deelname is te vinden op iva.velux.com.

Inspiratie opdoen? Ga dan naar de Instagrampagina van Velux

Reageer op dit artikel