nieuws

Bouwbedrijf Heijmans uit de rode cijfers

Business

Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste helft van dit jaar een winst behaald, tegen een verlies een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van herstel bij zijn divisie infra en verbeterde prestaties bij de tak woningbouw. Het is volgens de bouwer voor het eerst sinds 2011 dat weer zwarte cijfers worden geschreven.

Bouwbedrijf Heijmans uit de rode cijfers

Waar Heijmans vorig jaar 12 miljoen verlies draaide, bedroeg de nettowinst dit jaar 20 miljoen. Het onderliggende bedrijfsresultaat in Nederland verbeterde naar een plus van 9 miljoen euro, terwijl een jaar geleden hier een verlies werd geleden van 9 miljoen euro. Vorig jaar moest Heijmans nog grote afschrijvingen doen op een aantal probleemprojecten, waardoor het bedrijf diep in de rode cijfers belandde.

Topman Ton Hillen gaf aan dat goede vooruitgang wordt geboekt op weg naar duurzaam herstel van de onderneming. Hij denkt dat in de tweede helft van dit jaar alle bedrijfsonderdelen zullen bijdragen aan de resultaten van Heijmans. De orderportefeuille stond eind juni op 2,1 miljard euro, tegen 1,9 miljard euro aan het einde van vorig jaar.

Woningen

Heijmans verkocht in de eerste zes maanden 1106 woningen, tegen 1069 een jaar daarvoor. De verkoopprijzen van de woningen gingen omhoog. Bij infra gaan de zaken weer beter na de probleemprojecten eerder. De bouwer zet nu in op opdrachten met goede marges en beheersbare risico’s.

Herstel bouw

Het herstel van Heijmans past binnen de trends van de gehele bouwsector. Eerder voorspelde ABN AMRO dat de bouw in 2017 en 2018 met 4,5 procent zal groeien:

 

Reageer op dit artikel