nieuws

KAAN Architecten opent kantoor in Sao Paulo

Business

Met het ontwerp voor de Faculty of Medicine in São José dos Campos markeert KAAN Architecten de opening van een vestiging in São Paulo. Het Rotterdamse bureau onthuld naar eigen zeggen een “natuurlijke band met Braziliaanse modernistische architectuur en esthetiek, gekenmerkt door het gebruik van beton, strakke lijnen en functionele vormen”.

KAAN Architecten opent kantoor in Sao Paulo

KAAN Architecten werd in 2014 opgericht door Kees Kaan, Vincent Panhysen en Dikkie Scipio. Het bureau dat gevestigd is aan de Boompjes, werkt sinds 2015 aan verschillende projecten in Brazilië, waaronder de stedelijke herontwikkeling City Hall Park in São Bernardo do Campo en Ferrazópolis, een knooppunt met woningen en commerciële ruimten.

Het Braziliaanse team bestaat uit architecten, stedebouwkundigen en ingenieurs geleid door Renata Gilio en werkt nauw samen met het Rotterdamse team. De focus ligt op stedebouw, renovatieprojecten en onderwijsprogrammas in de staten São Paulo en Rio de Janeiro.

beeld: KAAN Architecten

Het ontwerp voor de Faculty of Medicine wordt gekarateriseerd door een strak ritmische, verticaal gelede gevel. De diepe stijlen voorzien in de nodige zonwering voor de transparante gevels, die het gebouw openen naar de stad. De verwachte opening is eind 2017.

Reageer op dit artikel