nieuws

‘Technische Universiteiten zullen studenten vaker moeten weren’

Business

Zonder kabinetsingrijpen is het onvermijdelijk dat de vier technische universiteiten de komende jaren meer numeri fixi instellen en meer studenten weren. Ook de topposities van de technische universiteiten op Europese en mondiale ranglijsten zijn wegens geldgebrek onhoudbaar op de langere termijn. Dit schrijven Johan Leupen en Jan Verbeek, redacteuren Economie & Politiek van het FD.

‘Technische Universiteiten zullen studenten vaker moeten weren’

Leupen en Verbeek spraken met Victor van der Chijs, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Twente en spreekbuis van de technische universiteiten. Hij reageert op de noodkreet van het bedrijfsleven over de invoering van een studentenstop voor acht technische studies. De overweldigende toestroom van studenten die de universiteiten boven het hoofd dreigt te groeien maakt de beslissing voor een studentenstop noodzakelijk.  ‘Er is onvoldoende geld beschikbaar om de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden.’

Lees verder op het FD (bron)

 

Reageer op dit artikel