nieuws

Investeringen studentenwoningen groeien hard

Business

Beleggers investeren vaker in studentenwoningen, terwijl studenten minder snel op kamers gaan wonen en de groei van het aantal studenten de komende jaren stevig afneemt, zo schrijft Eva Rooijers op FD.nl

Investeringen studentenwoningen groeien hard

Beleggers investeren vaker in studentenwoningen, terwijl studenten minder snel op kamers gaan wonen en de groei van het aantal studenten de komende jaren stevig afneemt. Vooral internationale beleggers roeren zich sinds twee jaar op de markt voor studentenhuisvesting. Ze kopen en ontwikkelen grote complexen. Niet de kleine brakke kamers die de Nederlandse student gewend was, maar luxe zelfstandige studio’s met veel bijkomende voorzieningen als een sportschool, wasserette en pooltafel.

Terwijl het aanbod hard stijgt, vlakt de vraag naar studentenkamers af. Het kabinet heeft de basisbeurs voor studenten in 2015 vervangen door een leenstelsel. Hierdoor is aantal eerstejaars dat vorig jaar op kamers ging gehalveerd. Het aantal studenten dat zich vorig jaar inschreef voor een opleiding in het hoger onderwijs daalde met 6,8%. Kences, het kenniscentrum studentenhuisvesting, verwacht dat het aantal studenten, inclusief internationale, de komende 8 jaar slechts 4% toeneemt. De afgelopen 8 jaar steeg de studentenpopulatie nog met 27%.

Lees verder op de bron: FD.nl/ondernemen

Reageer op dit artikel