nieuws

diederendirrix opent vestiging in Rotterdam

Business

Het bureau diederendirrix architectuur & stedenbouw opent deze maand een tweede vestiging in Rotterdam. “Het starten van de nieuwe vestiging geeft vorm aan de groei van het bureau en is een vanzelfsprekende stap vanwege het toenemend aantal projecten in het westen van het land”, aldus de architecten. Het bureau had al een vestiging in Eindhoven.

diederendirrix opent vestiging in Rotterdam

“De laatste jaren zien we ons aantal opdrachten groeien. Om deze stijgende lijn kracht bij te zetten, kiezen we juist nu voor het openen van een tweede vestiging in Rotterdam. We zien dit als uitgelezen kans om frisse energie en dynamiek toe te voegen aan ons bureau, maar ook om te verdiepen op voor ons belangrijke thema’s”, schrijft bureaupartner Bert Dirrix.

Bewuste keuze

De keuze voor Rotterdam is bewust. Rotterdam en Eindhoven liggen in regio’s met veel innovatieve ontwikkelingen en ruimtelijke uitdagingen. De bureaus van diederendirrix in beide steden vormen een strategisch netwerk in dit dynamische gebied. De vestiging in Rotterdam vult de hoofdvestiging in Eindhoven aan om de opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn en architectonische en stedelijke vraagstukken nog adequater aan te pakken. Diederendirrix heeft al een hechte relatie met Rotterdam. Vorig jaar is het multifunctioneel woon- en onderwijscomplex Musa op Katendrecht in gebruik genomen en begin dit jaar is de Zalmplaatschool in Hoogvliet opgeleverd. Bovendien is Paul Diederen momenteel lid van de welstandscommissie in Rotterdam.

Bijdragen aan ontwikkelilng van de regio

“De metropoolregio Rotterdam-Den Haag staat de komende jaren voor uitdagende opgaven. Gezien onze ervaring in de transformatie van bestaande gebouwen en voormalige industriegebieden, onze kennis over maatschappelijk vastgoed en onze brede portefeuille in woningbouw, zien we volop kansen om bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van Rotterdam en de regio”, vult Paul Diederen zijn compagnon aan. Tomas Dirrix en Theo Hauben leiden de nieuwe vestiging in Rotterdam. Zij richten zich voornamelijk op onderzoek en ontwikkeling binnen de belangrijkste thema’s van het bureau, zoals transformatie, wonen en onderwijs. Het kantoor is gevestigd in de gerenoveerde Shelltoren aan het Hofplein, nabij het Centraal Station.

Reageer op dit artikel