nieuws

Groei woningmarkt goed voor architecten

Business

Door de aantrekkende woningmarkt gaat het weer iets beter met architecten, meldt de BNA.

Groei woningmarkt goed voor architecten

De gemiddelde werkvoorraad is 3,8 maanden. In vergelijking met een half jaar terug is het gemiddeld een halve maand lager. Oorzaak is, naast seizoensinvloeden, vooral het terugdraaien van het verlaagde btw-tarief op verbouwingen vanaf 1 juli 2015.

De verschillen tussen grote, middelgrote en kleine bureaus zijn groot. Grote bureaus hebben een gemiddelde werkvoorraad van 7,6 maanden. Voor kleine bureaus is dat 3,6 maanden. De werkvoorraad van middelgrote bureaus ontwikkelt zich relatief goed. Zij zijn vaker actief op de woningmarkt. De werkvoorraad wordt door de meeste bureaus nog steeds als klein ervaren. Wel zijn steeds meer bureaus positiever. Ruim 40 procent van de bureaus verwacht in 2016 een omzetstijging.

De verschillen per regio en deelmarkt zijn groot. Bureaus in de Randstad doen het relatief goed.

Reageer op dit artikel