nieuws

Omzetgroei grote bouwbedrijven ruim 8 procent

Business

De bouwsector heeft in het derde kwartaal een omzetgroei van bijna 7 procent behaald. Het aantal faillissementen bereikte in die periode een laagterecord.

Omzetgroei grote bouwbedrijven ruim 8 procent

Dat berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee beleeft de bouwsector het vierde achtereenvolgende kwartaal van omzetgroei ten opzichte van een jaar eerder. Voor het eerst sinds 2008 was de omzetstijging bij grote bouwers hoger dan bij de kleinere bouwbedrijven. Bouwbedrijven met meer dan honderd werknemers zagen hun omzet met ruim 8 procent toenemen, de sterkste groei sinds het derde kwartaal van 2008.

Bij de kleine ondernemingen bedroeg de groei 5 tot 6 procent. Het CBS verwacht voor volgend jaar ook positieve cijfers. Bouwers zijn aanzienlijker positiever over 2016 dan enkele kwartalen geleden. Het aantal faillissementen in de bouw kwam in het derde kwartaal uit op 154, het laagste aantal sinds 2009. Dat is ruim drie keer minder dan de ongeveer 500 faillissementen op het dieptepunt van de bouwcrisis in het eerste kwartaal van 2013.

Reageer op dit artikel