nieuws

Samenwerking met Britten voor transparant aanbesteden

Business

Britse en Nederlandse architecten werken samen om de transparantie van het aanbesteden van architectendiensten op Europees niveau te vergroten. De site thefulcrum.eu is het resultaat, meldt Cobouw. Het Nederlandse model van Architectuur Lokaal met haar steunpunt Architectuuropdrachten en Ontwerpwedstrijden trok al jarenlang de aandacht van architecten in andere EU-lidstaten.

“Wat dat betreft zijn we blij met de samenwerking met de Britten”, zegt projectleider van Architectuur Lokaal Michel Geertse. “Daardoor is onze informatie nu ook in het Engels beschikbaar, waardoor de belangstelling nog is toegenomen.

De Britten doen mee omdat bij hen aanbestedingen niet op één plek te vinden zijn, maar verspreid over vele websites. “Alle aanbestedingen via één portal kunnen bereiken, was inderdaad het eerste doel. Maar het is pas het begin. Idealiter moeten alle EU-lidstaten meedoen. Dan krijg je echt een Europese markt”, aldus Geerste.

 

Hij verwacht dat op termijn veel partijen zich bij het initiatief zullen aansluiten. “Partijen staan te popelen.”

Lees meer op Cobouw

Reageer op dit artikel