nieuws

Nieuwe hoogleraar Urban Development Mangement

Business

Met ingang van 1 april is dr. Ellen van Bueren benoemd als nieuwe hoogleraar Urban Development Management bij de Faculteit Bouwkunde (RE&H) van de TU Delft. Van Bueren is gespecialiseerd op het gebied van stedelijke duurzaamheid en dan speciaal op het gebied van bestuur, organisatie, regelgeving en besluitvorming in het kader van stedelijke omgevingen en infrastructuren.

Nieuwe hoogleraar Urban Development Mangement

 

Van Bueren zal als hoogleraar Urban Development Management de ontwikkeling van haar vakgebied stimuleren. De nieuwe leerstoel zal bruikbare academische concepten, instrumenten en principes ontwikkelen voor het beheer van integratieve, gebiedsgebonden ontwikkeling in hedendaagse steden en stedelijke gebieden en daarnaast doorbouwen op reeds opgedane wetenschappelijke inzichten. Daarnaast zal de leerstoel een bestendige, internationale, academische tegenhanger vormen voor de huidige, op de Nederlandse praktijk gerichte leerstoel van Friso de Zeeuw.

Momenteel werkt Van Bueren (1972) als universitair hoofddocent en sectieleider binnen de afdeling Multi-Actor Systems van de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de TU/D. Als lid van het dagelijks bestuur van het Centre for Sustainability houdt zij zich bezig met het organiseren van de samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van grondstofgebruik in een verstedelijkende context.

Reageer op dit artikel