nieuws

Stefan van Uffelen programmamanager MVO Netwerk Beton

Business

Stefan van Uffelen is benoemd tot programmamanager MVO Netwerk Beton. De voormalige directeur van het Dutch Green Building Building Council was al voor de cement- en betonindustrie aan het werk bij de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève.

Stefan van Uffelen programmamanager MVO Netwerk Beton
????????????????????????????????????

Van Uffelen trekt hier de ontwikkeling van een wereldwijd keurmerk voor deze industrie.

Bij het MVO netwerk coördineert Van Uffelen de samenwerking tussen 26 bedrijven en zeven brancheorganisaties die willen zorgen dat zes duurzame vormen van beton die de afgelopen tijd zijn ontwikkeld geaccepteerd worden in de markt. Het grotere doel is 30 procent minder CO2-uitstoot in 2020 dan in 2010.

 

Groen beton

Beton is een veel toegepast product met een hoge CO2-uitstoot. Die uitstoot kan fors omlaag met de nieuwe technologieën die de afgelopen tijd zijn ontwikkeld. De CO2-reductie die kan worden gerealiseerd met ‘groen’ beton, kan volgens de betonondustrie bovendien tegen aanzienlijk lagere kosten bereikt worden dan bij bekende maatregelen zoals zonnepanelen en elektrische auto’s.

“In 2015 willen we met tien opdrachtgevers strategische afspraken maken over duurzaam beton in opdrachten en drie pilots uitvoeren met veelbelovende verduurzamingstechnieken”, zegt Van Uffelen. “Wij dagen opdrachtgevers uit om in aanbestedingen duurzaamheid meer onderscheidend op te nemen dan nu gebeurt. Groen beton kan op een effectieve manier bijdragen aan het realiseren van de duurzame doelstellingen en ambities van opdrachtgevers.”

Ketensamenwerking

In het MVO Netwerk Beton werkt de hele betonketen samen aan CO2-reductie en een circulaire economie. Binnenkort worden potentiële samenwerkingspartners uitgenodigd om meer te horen over de nieuwe betontechnologie en de samenwerkingsmogelijkheden.

Actie abonnement de Architect

 

Zie jij meer heil in groen beton of in zonnecellen?

Reageer op dit artikel