nieuws

Vertrouwen in bouw licht verbeterd

Business

Het ondernemersvertrouwen in de bouw herstelt zich al twee jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). De stemming bij bouwondernemers is al jaren negatief. Toch is er ook een lichtpuntje: het wordt steeds minder negatief.

Vertrouwen in bouw licht verbeterd

In augustus steeg de stemmingsindex ten opzichte van juli met 4,5 procentpunt, nadat de index in juli ook al met 4,1 procentpunt ten opzichte van juni was toegenomen. De stijging volgde na een lichte inzinking in de vroege zomer.

Sinds begin vorig jaar is sprake van een stijgende trend. Een grote maar: de stemming is nog altijd “onder nul”. Het aantal ondernemers dat negatief is over de bedrijvigheid in de sector is groter dan het aantal ondernemers dat vooruitgang ziet. Sinds het uitbreken van de crisis eind 2008 is de index niet meer boven nul geweest. Wel is de grens nu dicht genaderd.

Lees verder op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel