nieuws

Doden bij bouw WK-stadion São Paulo

Business

Bij de bouw van het Corinthianstadion, een ontwerp van Anibal Coutinho, in de Braziliaanse stad São Paulo zijn twee mensen omgekomen en raakte er een gewond. Braziliaanse media meldden dat de bouwvakkers om het leven kwamen doordat een kraan instortte toen een stuk van het dak op zijn plaats werd gehesen.

Doden bij bouw WK-stadion São Paulo

Door het ongeval raakte ook de constructie beschadigd van het stadion waar volgend jaar juni de openingswedstrijd van het WK voetbal wordt gespeeld, Een deel van het dak kwam naar beneden. De plaatselijke brandweer bevestigde de dood van twee werkers. Eerder maakte de politie melding van drie doden. Het bouwbedrijf en de bij de bouw betrokken voetbalclub gaven geen commentaar.

Sepp Blatter, president van de internationale voetbalorganistie FIFA, toonde via Twitter zijn medeleven. ,,Ik ben diep geschokt door de tragische dood van arbeiders bij het Corinthians stadion vandaag”, aldus Blatter die ook de familie condoleerde.

Reageer op dit artikel