nieuws

Bouw blij met verlenging laag btw-tarief voor bouw en renovatie

Business

Het verlaagde btw-tarief voor bouw en renovatie en voor architectenwerkzaamheden blijft van kracht tot eind 2014. Dat is een van de zaken die het kabinet, de SGP de ChristenUnie en D66 zijn overeengekomen. De lobby van de BNA om architecten in dit besluit te betrekken heeft zijn vruchten afgeworpen.

Bouw blij met verlenging laag btw-tarief voor bouw en renovatie

 

 

Ook Bouwend Nederland is blij met de verlenging van de periode voor het lagere btw-tarief. “Dat geeft heel veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, reageert Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

De regeling is van toepassing op renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar, met uitzondering van materialen. Architecten mogen het verlaagde tarief toepassen “op het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden.” Vanuit de BTW-wetgeving kan louter ontwerp niet worden aangemerkt als zgn kenmerkend en essentieel voor de hoofddienst. De regeling is geldig van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 (nu dus tot eind 2014).

Lees de complete inhoud van de regeling 

Reageer op dit artikel