nieuws

KOMO-keur voor complete woning

Business

Het is nu mogelijk complete nieuwe woningen te voorzien van een KOMO-kwaliteitsverklaring. Een woning kan het keurmerk krijgen als hij minstens voldoet aan het Bouwbesluit 2012 en is gebouwd volgens beoordelingsrichtlijn BRL 0905-1.

KOMO-keur voor complete woning

De technische onderbouwing van de BRL 0905-1 is in samenwerking met diverse adviesbureaus en marktpartijen tot stand gekomen.

Het KOMO-keurmerk is geïnitieerd door bouwregisseur Climate Construction:een initiatief van Van der Leij Bouwbedrijven met ketenpartners. De bouwregisseur is tevens het eerste bedrijf dat een KOMO-attest heeft gekregen. Hiermee wordt de bouwvergunningaanvraag vereenvoudigd omdat Bouw-en woningtoezicht het attest moet accepteren als voldoende bewijs.

De vervolgstap is het KOMO attest-met-productcertficaat waarbij ook de uitvoering van woningen door de onafhankelijke certificatie-instelling SKH met regelmaat wordt gecontroleerd. Climate Construction verwacht binnen een half jaar een eerste gecertificeerde woning voor een opdrachtgever te zullen opleveren.

Reageer op dit artikel