nieuws

BNA eens met brief ‘Bouw nou op!’, maar niet met toon actie

Business

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw starten vandaag met de bewustwordingscampagne ‘Bouw nou op!’ om de problemen in de sector onder de aandacht te brengen. De opzet van de advertentiecampagne, waarbij de link wordt gelegd tussen een sterfgeval en een faillissement, is bij de BNA niet goed gevallen. Directeur Fred Schoorl: “We zijn het eens met de inhoud van de brief die vanmiddag aan minister Blok wordt overhandigd, maar niet met de toon en kleur van de campagne.”

BNA eens met brief ‘Bouw nou op!’, maar niet met toon actie

De bewustwordingscampagne ‘De crisis in de bouw raakt ook jou’ is georganiseerd door een klein aantal organisaties uit en rond de bouw. Het Nederlandse volk wordt in paginagrote advertenties in dagbladen en radiospots opgeroepen op www.bouwnouop.nl steun te geven aan maatregelen die de bouw op gang helpen.

De campagne gaat vanmiddag om half vijf officieel van start op Het Plein in Den Haag, met een volgens de organisatie ‘ludieke actie’ tegenover de ingang van de Tweede Kamer. Daarna overhandigen vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties een brief aan Minister Blok.

Fred Schoorl: “We zijn er laat bij betrokken Ze waren al hard op streek toen ze allerlei partijen aanschreven, zodat we geen invloed meer konden uitoefenen op het hoe. Ook andere partijen uit de bouwketen besloten niet mee te doen. We hebben dat ook aan de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers laten weten.”

Van het graf naar de wieg

Op de vraag of hij vanmiddag naar het Plein toe gaat, antwoordt Schoorl instemmend. “Al was het maar omdat wij daar vanmiddag zelf iets te doen hebben, namelijk de ondertekening van het convenant Stroomversnelling. Daarin verbinden vier grote bouwers en zeven corporaties zich om 111.000 bestaande woningen te renoveren naar energienota-nul. Aangezien energietransitie niet alleen een technische zaak is, maar architectuur er ook een belangrijke rol in speelt, verbinden wij ons hiermee. Een positieve actie – waarbij minister Blok ook aanwezig zal zijn, nadat hij de ‘Bouwnouop’-brief in ontvangst heeft genomen.”

Blok krijgt dus een interessante middag: van het graf naar de wieg.

Reageer op dit artikel