nieuws

Rietveldpaviljoen ‘de Zonnehof’ zoekt dertig nieuwe directeuren

Business

Vrijdag 3 mei gaat het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort weer open. Creatief directeur Terts Brinkhoff (Boulevard of Broken Dreams, de Parade) betrekt het gebouw en is op zoek naar dertig directeuren die samen met hem het paviljoen en het park tot een centrum van creatieve actie willen maken.

Rietveldpaviljoen ‘de Zonnehof’ zoekt dertig nieuwe directeuren

Het Rietveldpaviljoen in Amersfoort is jarenlang in gebruik geweest als tentoonstellingsruimte, maar staat al weer enige tijd leeg. Terts Brinkhoff gaat de uitdaging aan om er een centrum van te maken, waar kunstenaars en publiek elkaar kunnen ontmoeten. Dit doet hij met dezelfde formule waarmee hij theaterfestival de Parade ontwikkelde: iedereen die zijn of haar kunst wil laten zien of horen, krijgt daar de ruimte voor, mits men zelf het risico draagt.

Vrijdag 3 mei om 15.00 uur betrekt Brinkhoff het pand en is van 6 tot en met 10 mei aanwezig om alle planontwikkelaars, makers, kunstenaars, artiesten, buren, amateurs en professionals te ontvangen en met elkaar plannen te maken. Op 15 mei zal dan de nieuwe programmering voor de komende twee jaar bekend worden gemaakt.

De Zonnehof wordt geproduceerd door Mobile Arts. Het concept is bedacht door Terts Brinkhoff, oprichter van de Parade en de Boulevard of Broken Dreams.

Reageer op dit artikel