nieuws

Veel steun voor hypotheekplannen Van Dijkhuizen

Business

De politiek en de financiële sector reageren enthousiast op de vooruitgang die ‘verkenner’ Kees van Dijkhuizen heeft geboekt bij zijn pogingen pensioenfondsen meer te betrekken bij de hypotheekverstrekking in Nederland.

Veel steun voor hypotheekplannen Van Dijkhuizen

‘Dit zou voor Nederland economisch gezien echt belangrijk zijn’, zei Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, gisteren. Hij wil zo snel mogelijk met pensioenfondsen, banken en verzekeraars om de tafel, onder meer om vast te stellen welke risico’s er precies zijn en wie ze draagt. ‘Ik denk dat we eruit komen’, liet hij weten.

Lees verder op Vastgoedmarkt.nl

De ondernemerskoepels VNO-NCW en MKB-Nederland lieten weten ‘zeer positief’ te zijn over de voorstellen van Van Dijkhuizen. ‘Dit kan bijdragen aan het weer op gang komen van de woningmarkt.’

Reageer op dit artikel