nieuws

Opnieuw tegenvaller Woonbron door ss Rotterdam

Business

Het cruiseschip ss Rotterdam zorgt opnieuw voor een kostbare tegenvaller voor de Rotterdamse woningbouwcorporatie Woonbron. Het Europese Hof in Straatsburg heeft een schadeclaim van 40 miljoen euro op de Poolse overheid afgewezen en de corporatie heeft nu besloten de claim definitief stop te zetten. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Het is de zoveelste tegenvaller voor Woonbron. De woningbouwcorporatie kocht de Rotterdam in 2005 om het schip te exploiteren als hotel, restaurant, conferentiezaal en werkplek aan de kade van Katendrecht.

Opnieuw tegenvaller Woonbron door ss Rotterdam

Woonbron verwachtte hooguit 6 miljoen euro in het project te zullen steken, maar dat werd uiteindelijk ruim 250 miljoen euro.De corporatie deed eind vorig jaar een poging het schip voor nog geen 30 miljoen euro van de hand te doen.

Woonbron moet op last van de minister van Wonen en Rijksdienst een onderzoek instellen naar het fiasco met het schip. Hieruit moet blijken of betrokkenen verwijtbaar hebben gehandeld en of de schade op hen verhaald kan worden.

Reageer op dit artikel