nieuws

Karel Martens ontwerpt tijdelijke interventie Het Nieuwe Instituut

Business

Per 1 januari 2013 is Het Nieuwe Instituut een feit. Karel Martens ontwerpt een tijdelijke interventie die de nieuwe naam verbindt aan de bestaande namen NAi, Premsela en Virtueel Platform. Hierdoor blijven deze herkenbaar en worden ze verbonden aan de toekomst van Het Nieuwe Instituut.

Karel Martens ontwerpt tijdelijke interventie Het Nieuwe Instituut

Martens’ interventie is gebaseerd op de huidige huisstijlen van de drie organisaties; een werkwijze die Martens eerder ook in zijn vrije werk heeft toegepast. Het bestaande materiaal wordt bedrukt met een kleurvlak en drie cirkels, die tegelijkertijd de eerdere huisstijl zichtbaar houden en van een nieuwe laag voorzien. De cirkels kunnen een uitsparing, een print of een stansgat zijn. Dit beeld wordt gecombineerd met de naam Het Nieuwe Instituut en de drie namen van de huidige organisaties. Het kleurvlak en de drie cirkels vormen ook het uitgangspunt voor een nog te ontwikkelen portal, die toegang zal bieden tot de huidige websites van de organisaties en een deel van het drukwerk, dat los van de verschillende huisstijlen tot stand komt.

Het Nieuwe Instituut wordt de organisatie voor architectuur, design en e-cultuur. Het komt in de plaats van de huidige drie sectorinstituten; Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur. De activiteiten van deze instellingen worden voortgezet, terwijl nieuwe gezamenlijke activiteiten vanaf medio 2013 de agenda bepalen.

Reageer op dit artikel