nieuws

Aantal bouwfaillissementen opnieuw toegenomen

Business

Het aantal faillissementen in de bouw is na de zomer in een stroomversnelling gekomen. Gingen in de maanden augustus, september en oktober vorig jaar 207 vennootschappen onderuit, dit jaar werden in hetzelfde tijdvak al 279 bedrijven gedwongen beëindigd.

Aantal bouwfaillissementen opnieuw toegenomen

 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek telt in november de faillissementen van 564 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken. De opsplitsing naar bedrijfstak is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat in oktober in de bouw 42,2 procent meer bouwbedrijven (117) aan hun einde kwamen dan in dezelfde maand vorig jaar.

 Meer cijfers over het aantal faillissementen op de site van het CBS

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel