nieuws

Prijzen makelaars, taxateurs en notarissen flink lager

Business

In het eerste halfjaar van 2012 zijn de prijzen van bestaande koopwoningen verder gedaald. De prijzen van makelaars, taxateurs en notarissen gingen met ongeveer 5 procent omlaag.

Prijzen makelaars, taxateurs en notarissen flink lager

 

 

 

 

 

De prijzen van de makelaarsdiensten voor particuliere koopwoningen lagen in het eerste halfjaar van 2012 wederom lager dan een jaar eerder. De prijzen voor particuliere taxaties daalden minder dan die van aan- en verkoopbegeleiding. In 2010 stegen de prijzen voor particuliere taxaties na de invoering van nieuwe taxatie-eisen.

  

Prijsontwikkeling diensten van makelaars, taxateurs en notarissen

De grootste prijsdaling is te zien bij makelaarsdiensten voor bedrijfspanden. In het tweede kwartaal van 2012 betaalden klanten voor aankoopbegeleiding van een bedrijfspand 8,7 procent minder. Verkoopbegeleiding was 8,2 procent goedkoper. De prijzen voor taxatie van bedrijfspanden daalden veel sterker dan die voor particulieren.

  

Prijsontwikkeling diensten van makelaars en taxateurs voor bedrijfspanden

  

Reageer op dit artikel