nieuws

Broekbakema wijzigt directiesamenstelling

Business

De directie van Broekbakema voert per direct een aantal wijzigingen in de directie door. De dagelijkse leiding bestaat nu uit Erik van Eck, Aldo Vos en Roger Tan. Meindert Booij en Jan van Iersel, die in 1988 samen met Henk Verbij de directie van het bureau op zich namen, blijven als architect directeur aan het bureau verbonden. Siebold Nijenhuis, die in 2005 middels een fusie met SAAS architecten tot de directie toetrad, gaat zelfstandig verder.

Broekbakema wijzigt directiesamenstelling

 

 

Volgens Roger Tan, sinds 2010 zakelijk directeur van Broekbakema, is de wijziging in de directiesamenstelling in de maak sinds het midden van dit jaar. “We zagen dat de markt wederom snel aan het veranderen was. We moesten daar actie op ondernemen. Twee jaar geleden hebben we de organisatie van het bureau al flink veranderd. Nu was het tijd om de opzet en omvang van de directie af te stemmen op de opzet van de rest van het bureau. Iedereen was doordrongen van de noodzaak hiertoe. De uiteindelijke samenstelling van de directie is het resultaat van een positief proces waarin alle betrokkenen een passende plek hebben gevonden. Met de huidige compactere directie hopen we onze slagkracht te kunnen vergroten en sneller te kunnen bewegen in deze woelige markt.”

Eigen bureau Siebold Nijenhuis

In de huidige opzet heeft Siebold Nijenhuis de directie van Broekbakema verlaten. “Siebold heeft zich de afgelopen jaren gericht op projecten van een specifieke schaalgrootte. Door zelfstandig verder te gaan onder de naam Siebold Nijenhuis architect, zal hij zich hier beter op kunnen richten. Zijn nieuwe bureau zal zich met name richten op de culturele sector, werkomgevingen en private opdrachtgevers. Wel zal hij in een vaste combinatie met Broekbakema en Kees Rouw [Architectuur & Onderzoek] verder werken aan de projecten van Diergaarde Blijdorp.”

Bureauprofilering

Tan is positief over de toekomst van Broekbakema. “De afgelopen tijd hebben we goed nagedacht over onze bureauprofilering. Terwijl de meeste bureaus een zo breed mogelijk profiel proberen neer te zetten, hebben wij ons bewust gericht op de kennisomgeving. We bouwen tegenwoordig veel voor onderwijsinstellingen, campussen en universiteiten. Dit is een gebied waarop nog veel gebeurt. Ook de focus, twee jaar geleden, op BIM en duurzaamheid heeft goed uitgepakt. In combinatie met de directiewijziging zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Reageer op dit artikel