nieuws

Woningmarkt baat bij voorstellen belastingplan’

Business

De commissie-Van Dijkhuizen presenteerde vorige week een interimrapport met voorstellen, met onder andere het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Vereniging Eigen Huis stelt dat voorstellen voor de hervormingen goed zijn voor de woningmarkt.

Woningmarkt baat bij voorstellen belastingplan’

In het rapport staan voorstellen voor lagere belastingtarieven, hogere BTW, een afschaffing van de overdrachtsbelasting en het beperken van de hypotheekrenteaftrek.

De voorstellen voor de hervormingen van de inkomstenbelasting zijn volgens de Vereniging Eigen Huis beter dan eerdere plannen en kunnen goed uitpakken voor de woningmarkt.

Rob Mulder, directeur van de VEH, stelt in een reactie dat de langzame afbouw van de hypotheekrenteaftrek en lagere belastingtarieven beter zijn voor de koopkracht, omdat deze daarmee niet wordt aangetast.

Daarnaast vindt de directeur dat starters met een nieuwe hypotheek niet benadeeld worden ten opzichte van mensen die nu al een hypotheek bezitten. Dat is volgens de VEH goed voor de doorstroming op de woningmarkt.

 

 

Reageer op dit artikel