nieuws

Post Rotterdam krijgt mogelijk nieuwe invulling

Business

Delta Development overweegt door de economische tegenwind het voormalige postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam een andere invulling te geven. De gedachten gaan uit naar een hotel of naar een outletachtige formule.

Post Rotterdam krijgt mogelijk nieuwe invulling

Het consortium Post Rotterdam (bestaande uit Delta Development Group en SNS Property Finance Participaties) en wethouder Karakus van de gemeente Rotterdam presenteerden in november 2009 de plannen voor de herontwikkeling van het voormalig postkantoor. Het nieuwe Post Rotterdam zou aanvankelijk naar verwachting in het tweede kwartaal van 2013 opengaan, met een invulling van luxe retail (19.000 m2), horeca (1.000 m2) en een boutique hotel (5.500 m2).

Gezien de hoeveelheid voorverhuur en de economische tegenwind is door de partijen gezamenlijk besloten om de bouwaanvraag in te trekken. Voor de nieuwe invulling wordt gedacht aan een groter hotel, meer in het oorspronkelijke gebouw gesitueerd en zonder opbouw, of een invulling met een outletachtige formule met een oppervlakte van circa 22.000 m2. 

Het oorspronkelijke plan zou een investering vergen van in totaal ongeveer 150 miljoen euro. Het gemeentebestuur keurde op 22 september 2009 de stedebouwkundige randvoorwaarden voor de nieuwe toekomst van het Rijksmonument goed. Architect Ben van Berkel van UNStudio tekende voor het ontwerp.

Reageer op dit artikel