nieuws

Opnieuw mes in kantoorplannen Amsterdam

Business

In de regio Amsterdam wordt nog eens 1 miljoen vierkante meter aan kantoorplannen en 210 hectare aan industrieterrein geschrapt.

Opnieuw mes in kantoorplannen Amsterdam

 

 

 

 

Dat bericht dagblad Cobouw, na een gesprek met de betrokken bestuurders. Volgens een projectmanager zijn nu driekwart van alle toekomstplannen voor kantoren en bedrijfsterreinen van tafel.

“Feitelijk schrappen we alle kantoorplannen waarvoor nog geen harde afspraken met ontwikkelaars zijn gemaakt”, aldus de projectmanager.

De plannen passen in het beleid om het overaanbod van kantoren en bedrijventerreinen in Amsterdam en omstreken terug te dringen. In 2005 en 2011 ging er al een streep door respectievelijk 3,5 miljoen en 1,7 miljoen vierkante meter aan geplande kantoren.

Van de oorspronkelijke plannen van 8,3 miljoen vierkante meter nieuwbouw in 2030 is nu nog maar 1,9 miljoen vierkante meter over. Van de voor 2040 geplande 2300 hectare aan nieuwe bedrijventerreinen is nu 30 procent geschrapt.

Landelijk is er momenteel een record aan kantoorruimte beschikbaar om direct verhuurd te worden. In de eerste helft van 2012 steeg het aanbod met 7 procent naar 7,62 miljoen vierkante meter. Daarmee staat op dit moment 15,4 procent van alle kantoorruimte te huur of te koop, tegen 14,5 procent in het begin van het jaar.

Reageer op dit artikel