nieuws

Onderste steen Van Rey nog niet boven

Business

De affaire rond Jos van Rey is ‘nog veel schokkender’ dan tot nu toe bekend. Dat zegt Marianne Smitsmans, fractievoorzitter van GroenLinks in Roermond.

Onderste steen Van  Rey nog niet boven

De burgemeester van Roermond heeft haar het zwijgen opgelegd door te zeggen dat ze kan worden vervolgd als ze de ‘vertrouwelijke informatie’ zou delen. Smitsmans voelt zich hierdoor geïntimideerd en laat geen details los.

Ons collega-medium Vastgoedmarkt.nl bericht echter al langer over de twijfelachtige praktijken van de wethouder van Roermond annex Eerste Kamerlid voor de VVD. Een jaar geleden schreef voormalig hoofdredacteur Ruud de Wit bijvoorbeeld een column over ‘Afschrijven op z’n Roermonds’.

Beschuldigingen

Van Rey wordt  ervan beschuldigd vertrouwelijke informatie over de benoemingsprocedure voor de nieuwe burgemeester van Roermond te hebben gelekt aan kandidaten. Het heeft er echter alle schijn van dat deze faux pas van Van Rey bijvangst is in een groter onderzoek van de Rijksrecherche. Dat onderzoek zou zich concentreren op dubieuze vastgoedtransacties en de nauwe zakelijke banden van Van Rey met projectontwikkelaars.

Lees verder op Vastgoedmarkt.nl:

 Dit voorjaar bleek al uit het rapport-Sorgdrager dat Van Rey zich in twee vastgoeddeals schuldig had gemaakt aan feitelijke belangenverstrengeling. 

Reageer op dit artikel