nieuws

Nederlander slaapt meer in Nederlandse hotels

Business

De Nederlandse reiziger overnacht steeds vaker in een hotel in eigen land. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal binnenlandse hotelvakanties met ongeveer 10 procent naar ruim 1,8 miljoen. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research.

Nederlander slaapt meer in Nederlandse hotels

‘Als deze groei doorzet, komt het aantal hotelvakanties in eigen land aan het eind van het jaar uit op het recordaantal van 4 miljoen’, aldus een woordvoerster van NBTC-NIPO Research.

Ongeveer 30 procent van de hotelvakanties wordt in een stad doorgebracht. Vooral Maastricht en Den Haag zijn populair. Verder zijn hotelvakanties in bos- en heidegebieden en aan de kust in trek. De meest populaire regio’s zijn respectievelijk de Noordzeekust, Zuid-Limburg en de Veluwe. De belangrijkste doelgroep voor de hoteliers zijn 55-plussers en mensen met hogere inkomens. Ongeveer 60 procent van de binnenlandse hotelvakantiegangers is welgesteld, 40 procent is 55-plus.

‘Het aantal binnenlandse hotelvakanties groeit, maar tegelijkertijd zien we dat de bestedingen dalen,’ zegt Kees van der Most, directeur van NBTC-NIPO Research. ‘Die daling kan verklaard worden door het groeiend aantal aanbiedingen en acties vanuit de hotellerie. Daarnaast speelt ook de opkomst van veiling- en kortingssites een rol. Met de relatief lage prijzen speelt de sector in op de consument, die graag op vakantie wil en op zoek is naar voordeel. Een scherp geprijsde hotelvakantie biedt, in deze economisch sombere tijden, een stukje luxe tegen een aantrekkelijke prijs.’

Bron: Vastgoemarkt.nl

Reageer op dit artikel