nieuws

Huizenkoper beoordeelt bouwer op Bouwprestaties.nl

Business

Bouwprestaties.nl is een nieuwe vergelijkingssite voor nieuwbouwwoningen. Het platform voor huizenkopers wil de kwaliteit van dienstverlening in de nieuwbouwbranche transparant maken. Architecten zijn voorlopig niet op de site opgenomen.

Huizenkoper beoordeelt bouwer op Bouwprestaties.nl

Consumenten kunnen informatie vinden over bouwers, maar ook zelf een beoordeling achterlaten. Staat een bouwer nog niet op de website? Dan kunnen zij die toevoegen. De beoordelingen worden ongecensureerd geplaatst.

De site is een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB). Zij claimt ‘volledig onafhankelijk’ te zijn, maar er is wel sprake van ‘bouwondernemingen die meedoen’. Mensen die bij deze bedrijven een woning kopen, worden uitgenodigd om een een beoordeling te geven. Deze actieve bouwondernemingen vertegenwoordigen 65% van de nieuwbouwwoningen in Nederland.

De beoordelingen bestaan uit de onderdelen verkoop, bouw, oplevering/nazorg en algemene organisatie.

Reageer op dit artikel