blog

Duurzame updates

Business

Eind vorig jaar lanceerde Apple een nieuw besturingssysteem voor de Mac. Een gratis versie nog wel. Met mijn huidige versie van VectorWorks kan ik alles. Jammer is alleen dat ze op dit besturingssysteem niet meer blijkt te werken. Als ik up-to-date wil blijven, moet ik op termijn ruim anderhalf duizend euro neertellen voor een nieuwere versie van deze tekensoftware.

Duurzame updates

 

Ik was een laatbloeier, ik ben lang blijven spelen. In de eerste klas van de middelbare school kreeg ik zelfs nog Lego voor mijn verjaardag, al liep ik daar niet mee te koop. Op de MTS schaamde ik mij zelfs stilletjes, toen een klasgenoot door een docent werd gepest met de opmerking dat zijn keuze voor bouwkunde was bepaald door zijn liefde voor Lego.

Tijdens de afgelopen pinkstervakantie liep ik met mijn kinderen een ouderwetse goed gesorteerde speelgoedwinkel binnen. Mijn aandacht werd direct getrokken door een Lego variant van het Farnsworth House, een ontwerp van Ludwig Mies van der Rohe. Dat er kunstwerken worden gemaakt met honderdduizend Lego-stenen was mij bekend, maar deze fantastische architectuur-editie had ik nog niet gezien!

 Blog Heiko Bertra Lego-architectuur 

Op internet vond ik later meer Lego-architectuur met ontwerpen van onder andere Frank Lloyd Wright en Le Corbusier. Hieraan is door één ontwerper meer dan drie jaar gewerkt. Er is zelfs een designerseditie op de markt. In deze Lego Architecture Studio zitten twaalfhonderd stukken, zodat iedere architect zijn eigen ontwerp kan uitwerken.

Ik denk dat mijn keuze gemaakt is. Ik raak compleet gefrustreerd door alle updates die geen verbetering blijken te zijn en mij alleen maar geld kosten. Die vijftienhonderd euro geef ik daarom niet uit aan een nieuwere versie van VectorWorks, NEE, die gaat naar de uiterst duurzame Lego Architecture Studio. Het maakt mij niet uit hoe snel mijn computer is, of hoeveel nieuwe besturingssystemen nog op de markt komen. Van deze editie weet ik tenminste zeker dat mijn achterkleinkinderen, na elke update die Lego uitbrengt, er mee kunnen blijven werken.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel