blog

Verbetering van het aanzicht

Business

Een architect heeft het recht zich te verzetten tegen aantasting of verminking van zijn werk, maar hoe vaak gebeurt dit in de praktijk? Het aanbrengen van zonnepanelen kan in veel gevallen vergunningsvrij. De regelgeving op dit punt is zeer coulant. Met de algemene richtlijnen voor goede architectuur, bewaakt door welstand, hoeft niet of nauwelijks rekening te worden gehouden. Het is ruim baan voor het milieu!

Verbetering van het aanzicht

 

Jammer dat dit gebied daarmee grotendeels wordt overgelaten aan de producent en de installateur. Het ontwerp, de daaraan gekoppelde detaillering en het materiaalgebruik komen duidelijk op de tweede plaats.

De formule ‘meer met minder’ schiet me te binnen. Door onze behoefte te verminderen en energiebesparende maatregelingen te treffen komen we al een heel eind. Dit gecombineerd met geïntegreerde technieken zoals fotovoltaïsche cellen die als folie verlijmd zijn met het zink, zorgt al voor een aanzienlijke verbetering van het aanzicht. Maar alstublieft: leg niet zomaar het hele dak vol met cassettes van 150×80 cm!

 

Reageer op dit artikel