artikel

Space Encounters creëert sculpturaal GMK5 Office

Business

Door Marieke Giele – Space Encounters heeft inmiddels een breed portfolio opgebouwd bestaande uit kantoren, publieke voorzieningen, woningbouw en meubels. Onlangs kwam daar het GMK5 Office op een binnenterrein in Amsterdam bij. Opvallend is de manier waarop het lage gebouw dwars door de begane grond van het bestaande blok heen steekt.

Aan de rand van de Jordaan heeft Space Encounters op het binnenterrein van een woonblok het nieuwe kantoor GMK5 Office gerealiseerd. Het lage gebouw steekt dwars door de begane grond van het bestaande blok heen en opent zich met een houten pui naar de straat. Een ruime entree nodigt uit naar het achterliggende kantoor op de binnenplaats. Hier positioneert de nieuwbouw zich als een solide blok, vrij in de ruimte. De façade van steenstrips versterkt deze uniformiteit.

Beeld Peter Tijhuis

Ondanks de sculpturale vorm stelt het kantoor zich bescheiden op ten opzichte van het omringende woonblok. Het schuine dak en de lage nok dragen bij aan een vriendelijke uitstraling. De ramen zijn diep naar binnen gelegd om de blik van de kantoormedewerkers op het vrije binnenterrein te richten. De privacy van de buren blijft op deze manier gewaarborgd.

Het nieuwe kantoor huisvest een bedrijf uit de elektronischemuziekscene, waarvoor een flexibel ruimtegebruik van belang is. Twee verrijdbare wanden met geïntegreerde ledschermen maken het mogelijk om flexibel te vergaderen. De elementen zijn volledig bekleed met spiegels, waardoor ze onzichtbaar en tegelijkertijd beeldbepalend zijn voor het kantoor. Op deze manier krijgt de ruimte een eigentijds en uitgesproken karakter.

Lees verder

 

GMK5 Office in Amsterdam door Space Encounters

Opdrachtgever Milk Design bv, Amsterdam
Ontwerp Space Encounters, Amsterdam
Projectarchitecten Gijs Baks, Stijn de Weerd, Joost Baks en Remi Versteeg
Projectleider Jordy Vos
Projectmanagement New Cheese Development, Amsterdam
Adviseur constructie Van Rossum Raadgevende Ingenieurs bv, Amsterdam
Adviseur installaties Huisman en van Muijen Installatieadviseurs, ’s-Hertogenbosch
Aannemer Barten Groep, Houten
Interieurarchitect Space Encounters, Amsterdam
Landschapsarchitect Boom Landscape, Amsterdam
Meubelmaker Thomas Meubels, Amsterdam
Los meubilair Lensvelt bv

Reageer op dit artikel