artikel

Picknicktafel van oude bedrijfskleding

Business

Wiltec is met De Meeuw een pilot-project gestart om versleten bedrijfskleding terug te brengen in het productieproces. Oude bedrijfskleding van De Meeuw wordt volledig gerecycled. Zodra de kleding is versleten wordt deze ingezameld in boxen, die verspreid door het bedrijf staan opgesteld. De kleding wordt samen met oude plastic zakken naar producten van hard plastic gerecycled, zoals tafels, planken en paaltjes. Aan het einde van de levensduur kunnen de producten worden omgesmolten en worden gebruikt voor nieuwe producten.

Picknicktafel van oude bedrijfskleding

Dutch Awearness heeft een volledig circulaire supply en productieketen gecreëerd in de herbruikbare werkkleding en bedrijfskleding markt, waarmee afval in grondstoffen wordt omgezet. Wiltec is mede-oprichter van The Dutch Circular Workwear Association, een samenwerkingsverband waarvan met Dutch Awearness, Uniform Brands, Heigo, HAVEP en Tricorp Workwear. Dit samenwerkingsverband streeft ernaar werkkleding voor 100 procent te recyclen, door van deze kleding nieuwe kleding te maken, of om te zetten naar materialen voor bijvoorbeeld  picknicktafels. Wiltec en The Dutch Circular Workwear Association willen op deze manier bijdragen aan een betere, schonere wereld.

30-De-Meeuw-en-Wiltec-dragen-samen-bij-aan-Nederland-Circulair

De Meeuw had de primeur en ontving van Wiltec de eerste circulaire picknicktafel.

De kleding die verkocht wordt is voorzien van een Dutch Awearness (DA) Inside logo en een QR-code. Dit betekent dat de kleding is gemaakt van recyclebare stoffen, dat de kleding wordt gemonitord gedurende de gehele levensfase en dat de kleding na gebruik terugkomt bij de coöperatie. Daarna recyclet Dutch Awearness de kleding naar nieuwe stoffen waar de producenten nieuwe werkkleding van maken. De drager kan de QR‐code scannen en zo inzicht krijgen in de route die het product heeft afgelegd.

Daarnaast wordt er binnen de coöperatie een nieuwe circulaire oplossing geproduceerd voor conventionele kleding: “Cliff”. De kunststofproducten van Cliff zijn gemaakt van verschillende soorten gebruikte werkkleding, gebruikt plastic en een additief. Deze innovatie is ontwikkeld door Vive Innovation en Dutch Awearness. De coöperatie zorgt voor volume voor Cliff door verkoop van de producten en neemt de gebruikte werkkleding van eindgebruikers terug, zodat de Cliff producten gemaakt kunnen worden.

Reageer op dit artikel