Robbert Guis

Robbert Guis
Robbert Guis

Robbert Guis (1988) heeft 10 jaar ervaring in het werkveld van de architectuur. Tijdens zijn studie aan de TU Delft werkte hij als tekenaar bij BYTR in Rotterdam en vervolgens als ontwerper bij ANA architecten in Amsterdam. Vanaf 2010, werkte hij drie jaar als studentenassistent voor Prof. Dick van Gameren en de leerstoel Architectuur en Woningbouwontwerp. In 2013 is hij daar afgestudeerd met het ontwerpende onderzoek De Architectuur Van Het Boerenbouwen.

Na zijn studie werkte Robbert 4,5 jaar bij internationaal en multidisciplinaire bureau Mecanoo Architecten. In deze periode werkte hij als architect aan diverse projecten in de woningbouw, onderwijs en tentoonstellingsontwerp. Daarnaast leidde hij Mecanoo’s onderzoekslab Mec-lab, waarbij hij studies deed naar Engelse woningbouw typologieën voor de RIBA en stedelijke ontwikkeling in Rotterdam Zuid, Sloterdijk Amsterdam en rondom de snelweg A13.

In 2018 is Robbert gestart met Flocks. Een architectenbureau dat wil ontwerpen en bouwen aan onze toekomstige leefomgeving.

Robbert geeft sinds een aantal jaar lezingen op de Universiteit Utrecht (Planologie) en Technische Universiteit Delft (Architectuur). Hij is gastdocent bij de TUDelft en levert bijdragen aan het Global Housing Study Centre en DASH (Delft Architectural Studies on Housing).

Artikelen van deze auteur