Joost Roefs en Vincent Huijbers

In een blogserie onderzoeken Joost Roefs en Vincent Huijbers in tekst en beeld hoe een nieuwe generatie architecten moet gaan vormgeven aan de grote transities van onze tijd. Waarom deze nieuwe realiteit een andere houding van de architect vereist en hoe zij daarmee opnieuw een centrale rol kunnen gaan spelen in de herinrichting van ons land.

 

Joost Roefs (1980) is architect. Sinds 2017 werkt hij bij De Twee Snoeken in ’s-Hertogenbosch als ontwerper van woningbouw en utilitaire projecten. Daarnaast is hij leidinggevende van het architectenbureau. Voorheen heeft hij 9 jaar als architect bij diederendirrix gewerkt aan met name een aantal grote transformatieprojecten.

Vincent Huijbers (1975) is illustratief vormgever. Hij werkt al ruim 15 jaar bij De Twee Snoeken, waar hij handschetsen digitaal bewerkt om de concepten en ontwerpen van het architectenbureau te verbeelden. Daarnaast maakt hij illustraties en ontwerpen voor verschillende opdrachtgevers in de bouwwereld en de culturele sector.

De overwaardering van transparantie. Beeld Vincent Huijbers

Ieder programma van eisen loopt op dit moment over van het woord ‘transparantie’. Alles moet open, zichtbaar, uitnodigend en licht zijn. De...

De democratisering van ons vak. Beeld Vincent Huijbers

Je eigen woning ontwerpen zonder hulp van een architect of bouwkundige. Digital Twin-technologie die dit mogelijk maakt, zit er snel aan te komen en...