Hester van Dijk en Peter van Assche

De Noorderparkbar is een initiatief van Hester van Dijk, die samen met Reinder Bakker het bureau Overtreders W oprichtte, en van Peter van Assche, oprichter van Bureau SLA.

Overtreders W is een ruimtelijk ontwerpbureau, in 2006 opgericht door Reinder Bakker en Hester van Dijk, beide afgestudeerd aan The Design Academy in Eindhoven. Het bureau ontwerpt binnen- en buitenruimtes zoals interieurs, tentoonstellingen en kleine paviljoens. Actuele thema's als het veranderende landschap, sociale cohesie in buurten en duurzaamheid komen in hun werk aan de orde. De complexe vraagstukken die ze tegenkomen vertalen ze naar een helder en sterk beeld.

Architect Peter van Assche begon als wetenschapper in het Europese lucht- en ruimtevaartlaboratorium bij München, studeerde cum laude af als informatietheoreticus aan de TU in Eindhoven en startte een promotie aan het Institute for Experimental Mathematics in Essen. Daar ontdekte hij dat zijn creativiteit beter tot zijn recht kwam in het ontwerpen van gebouwen. In 2001 studeerde hij af aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam, werkte gedurende acht jaar bij Sjoerd Soeters, Dick van Gameren en Bjarne Mastenbroek. Sinds 2002 leidt Peter bureau SLA (stedenbouw landschap architectuur).