Harm Tilman, hoofdredacteur de Architect

Harm Tilman, hoofdredacteur de Architect

Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedebouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat. Tijdschrift, website en events informeren en inspireren ruimtelijke ontwerpers en plaatsen hun werkzaamheden in een bredere maatschappelijke en culturele context.

Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedebouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland. Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.

Als je Harm wilt spreken kun je mailen naar harmtilman@vakmedianet.nl of bellen naar 088 – 584 07 60

Harm interesseert zich voor de vraag hoe de relevantie en het verdienmodel van de architectuur zijn te verbeteren en een nieuwe generatie architectuur gaat ontstaan. Hij richt zich op onderwerpen als transformatie en duurzaamheid, maar ook woonproducten, het circulaire bouwen, gezondheidsarchitectuur en industrialisatie. Over deze onderwerpen blogt hij iedere maandag en verschijnen maandelijks artikelen van zijn hand.

Artikelen van deze auteur