Bram Zondag en Arjan de Nooijer

In een aantal bijdragen reflecteren Bram Zondag en Arjan de Nooijer op hun deelname aan de ontwerpwedstrijd ‘A Home Away From Home’. De opgave is om flexibele, innovatieve en toekomstgerichte oplossingen te bedenken voor het huisvesten van vluchtelingen.

Bram Zondag

Bram Zondag (1983) is zelfstandig architect bij Bureau Zondag. Hij is in 2009 afgestudeerd aan de TU Delft. Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt bij Van den Berg Architecten en NSL Architecten. In samenwerking met Arjan de Nooijer van dNArchitectuur heeft hij aan veel prijsvragen meegedaan, waaronder in 2012/2013 winst met het ontwerp van een warmtehub in Hoogvliet. Recent gerealiseerd project is een tuinhuisje gebaseerd op Scandinavische minimalistische architectuur. Daarnaast is Bram ondernemer bij Laserbeest.

Bram Zondag

Bram Zondag

Arjan de Nooijer

Arjan de Nooijer

Arjan de Nooijer

Arjan de Nooijer is in 2009 afgestudeerd aan de TU Delft, in de richtingen architectuur en stedenbouwkunde. Arjan heeft zo’n 2 jaar gewerkt bij Ruimtelab2 architecten, voordat hij startte met dNA. Hier deed hij veel ervaring op wat betreft deelname aan prijsvragen en werkte hij mee aan woningbouwprojecten en stedenbouwkundige toekomstvisies.

Sinds 2010 werken Bureau Zondag Architectuur en dNA vaak samen aan uitéénlopende opgaven. Gezamenlijke prijsvraagdeelname was al enige malen succesvol. Zo wonnen ze in april 2012 de eerste prijs voor het ontwerp voor een warmtehub in het Oudelandse park van Hoogvliet.

In 2015 won dNA in samenwerking met Ernst Haagsman en Sander Gelinck de prijsvraag 'Werk aan de Winkel', uitgeschreven door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed met hun ontwerp 'de Buurtwinkel als Banenmotor'.

Momenteel wordt er een kantoor voor de Bioderij in Sliedrecht gebouwd dat door dNA is ontworpen, is er een Stoeterij in ontwikkeling en wordt er hard gewerkt aan ‘een dak onder de zon’.