Ariadne Onclin en Michelle Gulickx

Ariadne Onclin (1990) is kunst- en architectuurhistoricus, erfgoedspecialist en beleidsmaker. Momenteel doet zij onderzoek naar Post 65 erfgoed en stelt ze het erfgoedbeleid van de stad Almere op. Eerder was ze o.a. programmamaker bij Arcam en Gemeente Amsterdam.

Michelle Gulickx (1987) is kunsthistoricus en communicatieprofessional, gespecialiseerd op het gebied van architectuur en erfgoed. Momenteel is ze werkzaam voor MeyerBergman Erfgoed Groep, een multidisciplinaire organisatie die nieuw leven geeft aan bijzondere monumenten. Eerder werkte ze bij o.a. Arcam en UNStudio.

Samen bespreken ze in een blogserie de gebouwde omgeving in al zijn facetten. Ze praten over zaken die hen opvallen, de personen en de organisaties die dit vormgeven en de mensen die dit beleven.

Beeld Karolien Bogaerts

Wat is de identiteit van een getransformeerde haven? Ariadne Onclin twijfelt of op de NDSM-werf ‘behoud door ontwikkeling’ wel voldoende serieus...

Renderporno in vijftig tinten groen

Als het aan architecten ligt gaan we een groene toekomst tegemoet. Menig render van onze gebouwde omgeving staat vol met hangende tuinen, groene...