nieuws

Nominaties ARC18 Meubel Award bekend

Architectuurproducten

Nominaties ARC18 Meubel Award bekend
Nominaties ARC18 Meubel Award

Man&paard, Michelle Janssen en Studio van der grift zijn genomineerd voor de ARC18 Meubel Award met respectievelijk het Pauzelandschap, Corten en Stool. Dat heeft de jury, onder leiding van Richard Hutten, bekend gemaakt.

De drie nominaties zijn geselecteerd uit 37 inzendingen. Op 22 november maakt de jury de winnaar bekend tijdens de feestelijke uitreiking van de ARC18 Awards in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Pauzelandschap door Man&paard

In de dynamische (werk)omgeving van vandaag is behoefte aan een plek voor ontspanning. Een rustruimte tussen werkplek,vergaderplek en (t)huis. Een ‘third place’ op kantoor, school, bibliotheek of openbare ruimte. Man&paard creëert met eenvoudige middelen het Pauzelandschap: een comfortabele ontspanningsruimte tussen werkplek, vergaderplek en (t)huis.

Pauzelandschap door Man&paard

Pauzelandschap door Man&paard

Corten door Michelle Janssen

Corten is een milieuvriendelijke designstoel ontworpen door Michelle Janssen. De stoel is gemaakt van transportbanden, die anders op de afvalberg belanden. Om het ecologische aspect integraal te benaderen houdt het productieproces rekening met snijafval en transportkosten.

Corten door Michelle Janssen

Corten door Michelle Janssen

Stool door Studio van der grift

Stool biedt een multifunctioneel werk/zit object, dat naar alle ruimtes en toepassingen is aan te passen. Het systeem blijft flexibel en kan dus meegroeien met veranderende wensen. De onderdelen van stool kunnen vervaardigd worden uit gerecyclede onderdelen van de kantoormarkt en zijn eenvoudig weer te ontleden.

Stool door Studio van der grift

Stool door Studio van der grift

Jury

De jury van de ARC18 Meubel Award bestaat uit voorzitter Richard Hutten van Richard Hutten Studio, Tamara van der Valk van cepezedinterieur, Jasper Blum van Colliers, Frank van der Winkel van Casala en secretaris Marieke Giele van de Architect.

De ARC18 Meubel Award is een initiatief van ROHDE & GRAHL, Oniro en de Architect.

Bekijk de genomineerde projecten

Reageer op dit artikel