nieuws

Jury ARC18 Meubel Award stelt zich voor

Architectuurproducten

Jury ARC18 Meubel Award stelt zich voor
Jury ARC18 Meubel Award

Richard Hutten is de voorzitter van de ARC18 Meubel Award en zal samen met Tamara van der Valk, Jasper Blüm, Frank van der Winkel en Marieke Giele (secretaris) de inzendingen beoordelen. Wil je ook meedingen naar deze prijs? Stuur dan nog snel je ontwerp in.

De ARC18 Meubel Award richt zich op de werkomgeving en de veranderingen in gebruik die hierin plaats vinden. Doel van de prijs is het aanmoedigen van innovatie in de werkomgeving en het maken van meubels die hun weg vinden in de werkomgeving.

Wil je ook meedingen naar de ARC18 Meubel Award? Stuur nu je ontwerp in >

Richard Hutten

Richard Hutten (1967) is een van de meest invloedrijke en succesvolle Nederlandse ontwerpers. Hij staat bekend om zijn conceptuele en speelse ontwerpen. Hij is een echte innovator en heeft zich als een van de toonaangevende internationale figuren in zijn vakgebied gevestigd, waarbij hij continu de grenzen van design verlegt.

Hutten studeerde in 1991 af aan de Design Academy in Eindhoven, hetzelfde jaar startte hij zijn eigen ontwerpstudio. Met een team van experts werkt hij aan meubel- en interieurontwerpen. Veel van zijn producten zijn succesvolle ontwerppictogrammen geworden en zijn vertegenwoordigd in gerenommeerde musea over de hele wereld.

Richard Hutten, beeld Vincent Mentzel

Richard Hutten, beeld Vincent Mentzel

Speelsheid is een belangrijk aspect van het werk van Richard Hutten. Verwijzend naar ‘Homo Ludens of’ Playing Man’ door de Nederlandse historicus en cultuurtheoreticus prof.dr. Johan Huizinga, willen de ontwerpen van Richard Hutten bijdragen aan het belang van spelen als cultuur. Daarom zijn de ontwerpen niet alleen mooi, maar ook optimistisch en leuk.

Hutten is een belangrijke exponent van “Droog Design” waar hij sinds de start in 1993 bij betrokken is. Daarmee is hij een van de belangrijkste oprichters van de beroemde Dutch Design-beweging. Sinds 2008 is Richard Hutten de art director van Gispen.

Tamara van der Valk

Tamara van der Valk (1983, Poeldijk) volgde de opleiding projectinrichting aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en vervolgde haar scholing aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. In 2007 studeerde ze daar af als interieurarchitect en vervulde ze er tevens een half jaar docentschap voor jong talent.

Tamara van der Valk, beeld Leon van Woerkom

Tamara van der Valk, beeld Leon van Woerkom

Tussen 2007 en 2011 werkte ze als interieurarchitect-projectleider bij het Haagse bureau Atelier Pro, waar ze eerder al bijna een jaar stage had gelopen. In de periode 2011-2015 vervulde ze dezelfde functie bij het eveneens Haagse Graziosi Progetti. Sinds 2015 zet ze haar werk voort bij cepezedinterieur. Van der Valk heeft ervaring met een breed spectrum aan opgaven in de utiliteitsbouw, van gemeentehuis tot bibliotheek en van kantoorontwikkeling tot onderwijs. Concept, sfeer, functionaliteit en uitwerking laat ze steeds naadloos aansluiten op de identiteit van de gebruiker.

Jasper Blüm

Na het afronden van zijn opleiding werkte Jasper Blüm vier jaar bij als consultant bij C Concept Design. Naast het realiseren en visualiseren van concepten in ontwerpen en het opstellen van brochures en presentaties was Jasper tevens verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten, after sales en projectbegeleiding voor diverse grote klanten in binnen- en buitenland.

In 2009 kwam Jasper in dienst bij AOS. Hier was hij verantwoordelijk voor concept-ontwikkeling en het ontwerpen van innovatieve werk- en kantooromgevingen, waaronder ‘specials’ zoals een stamtafel voor de Raad van Bestuur van Ahold. Daarnaast was Jasper mede-ontwikkelaar van het Colliers (voorheen AOS) werkplekspel ‘Show me the workplace – The Game’ en ontwikkelde hij de websites colliers-ontwerp.nl (voorheen AOS) en hetnieuwewerkenmonitor.nl.

Jasper Blüm, beeld Katja Mali

Jasper Blüm, beeld Katja Mali

In oktober 2014 fuseerde Colliers International met AOS Group. Jasper werd Workplace Design Consultant bij de nieuwe vennootschap Colliers International Occupier Services.

Op 1 juli 2018 startte Colliers de nieuwe afdeling Design & Development. Jasper is Interior Designer bij deze nieuwe afdeling, waar kennis over herontwikkeling, renovatie en inrichting wordt gebundeld.

Frank van der Winkel

Frank van der Winkel (1981, Culemborg) studeerde Small Business aan de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland in Leeuwarden, waarbij hij internationale stages volgde bij diverse meubelbedrijven. Bij het familiebedrijf Casala groeide hij in 15 jaar door tot Sales Director. Tot zijn takenpakket behoort o.a. de verantwoordelijkheid voor de samenstelling van het gehele productportfolio van Casala en het onlangs overgenomen merk Palau.

Frank van der Winkel

Frank van der Winkel

Jaarlijks beoordeelt hij vele meubelontwerpen op basis van eigen designbriefings, aangeboden ontwerpen, technische haalbaarheid en recente marktontwikkelingen. Tevens werkt hij dagelijks samen met gerenommeerde nationale en internationale ontwerpers bij de uitontwikkeling van producten. Hij daagt ze als sparringpartner uit om het beste uit hun creatieve ideeën te halen.

Marieke Giele

Marieke Giele (1993, Delft) studeerde Architectuur aan de TU Delft. Een deel van haar studie volgde ze aan de TU Graz in Oostenrijk.

Marieke Giele

Marieke Giele

Zij liep stage bij KCAP Architects&Planners en op de redactie van de Architect, waar ze aan het begin van haar master als vakredacteur aan de slag ging. Sinds begin 2018 werkt ze voltijds aan de inhoud en vernieuwingen van het platform.

Wil je ook meedingen naar de ARC18 Meubel Award? Stuur nu je ontwerp in >

Lees ook

Reageer op dit artikel