nieuws

VvdW – Responsive Hexi Wall

Architectuurproducten

De in Canada gevestigde ontwerper Thibaut sld heeft een muur ontwikkeld die op jou of op jouw beweging reageert.

VvdW – Responsive Hexi Wall

De Hexi bestaat uit een reeks van 60 speciaal ontworpen panelen die op de muur zijn gemonteerd. Thibaut zegt zelf over ‘zijn’ muur. ‘Het is een botsing tussen interactie, geometrie en kunst waarmee een complexe mechanische installatie ontstaat die een boeiend esthetisch resultaat induceert.’

De zeshoekige panelen maken gebruik van real-time data die zijn verzameld met behulp van motion-tracking-technologie die de gebaren en handelingen van passerende en bewegende personen interpreteren en omzetten naar beweging, voorbij lopen, springen, of zwaaien in de richting van de muur. De ‘hexi’ maakt daarna een golvende deining en stijging van de onafhankelijke bewging, als een visioen uit een science fiction film.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel